Kultuurikatla Aias saab proovida saviahjus küpsetatud leiba

Kõik Kultuurikatla Aia vanad ja uued sõbrad on oodatud uue saviahjuga tutvuma. Õpime kuidas puuküttega ahjus toitu valmistada ja loomulikult saab ka kohapeal valmistatud toite maitsta. Ürituse peakokaks on Vinoteek Tigu kokk Tanel Unt. Menüüs on puuküttega ahjus valmistatud pitsa, läätsesupp ja värskelt küpsetatud leivad. Tasu söögi eest on annetuspõhine vastavalt võimalustele ning südametunnistusele.


Saviahju ehitasid Kultuurikatla Aia vabatahtlikud Edith Soosaare eestvedamisel. Edith on suve algusest aias joogatunde andnud ning tuli mõttele, et aeda sobiks ka üks korralik leivaahi.


Edaspidi on plaanis ahju juures korraldada erinevaid temaatilisi toidukoolitusi. Augusti ja septembrikuu jooksul on kavas pitsa, taimse toidu ja india toidu koolitused. Samuti on planeerimisel toidufotograafia kursus. Jooksev info Kultuurikatla Aia tegemiste ja toidukoolituste kohta Facebookis.

 

Kultuurikatla Aed on tänu aias tegutsevatele inimestele suvega muutunud endisest räämas tööstusmaastikust mõnusa atmosfääriga kohtumispaigaks, kus leiavad tegevust nii aiandus-, jooga-, ratta-, luule-, muusikahuvilised kui ka ronijad ja vintage-turulised. Aed jääb avatuks septembri lõpuni.

Ahju valmimist toetab OÜ Savivana. Avamisüritust toetavad MTÜ Seidla Tuuleveski, Piprapood OÜ, AS Põltsamaa Felix.


Kultuurikatla Aia peasissepääs asub Kalasadama vastas, Kultuurikilomeetri ja Eesti Disainimaja vahel.